Slagerij Beijk en zn ( veels. gillworst. den haag. slagerij.


Tips van kook chef Jan..

Biefstuk
Rollade
Rundvlees stoofschotel
Italiaanse Kalfslappen
 

 

Biefstuk Bakken
Vlaamse rundvlees stoofschotel.

Voor aantal personen : 4

Ingredienten :

  • 1.5 kg magere runderlappen
  • 2 uien ( klein gesneden )
  • 1 fles oudbruin bier
  • 1 zakje gedroogde pruimen ( zonder pit )
  • 2 laurier blaadjes
  • Peper en zout ( vers uit de molen )
  • 2 bouillon blokjes ( rund )
  • 2 boterhammen wit zonder korst
  • Mosterd ( Soort na smaak )

Bereiding :

- Vlees in niet te kleine dobbelstenen snijden.
- Uien snijden.
 
Vlees aanbraden met flink wat peper en minder zout bestrooid.
Gesneden uien toevoegen en door roeren.
Goed aanbraden, dan het flesje donker bruinbier toevoegen met 2 bouillon blokjes en de laurier blaadjes.
Aan de kook laten komen, en dan de pruimen toevoegen, nogmaals goed door roeren.
Ongeveer 2.5 uur op laag vuur laten sudderen. Af en toe kijken of er misschien wat water toegevoegd moet worden.
2 witte boterhammen zonder korst in smeren met mosterd.
Na 2.5 uur sudderen de boterhammen op het vlees leggen. ( met de mosterd aan de vlees kant toe leggen )
Nog half uurtje sudderen. ( evt wat water toevoegen )
Na het half uurtje de boterhammen door de stoofschotel roeren ( dit werkt als bindmiddel )
Tip :
Lekker met rijst, aardappelpuree of pasta.
 
Print pagina
 

 

 

Slagerij Beijk en zn - Campanulastraat 2 - 2555 DE Den Haag - Telefoonnr : 0703256984 - Design by www.dannybeijk.nl