- Vlees in niet te kleine dobbelstenen snijden. |
- Uien snijden. |
|
Vlees aanbraden met flink wat peper en minder zout bestrooid. |
Gesneden uien toevoegen en door roeren. |
Goed aanbraden, dan het flesje donker bruinbier toevoegen met 2 bouillon blokjes en de laurier blaadjes. |
Aan de kook laten komen, en dan de pruimen toevoegen, nogmaals goed door roeren. |
Ongeveer 2.5 uur op laag vuur laten sudderen. Af en toe kijken of er misschien wat water toegevoegd moet worden. |
2 witte boterhammen zonder korst in smeren met mosterd. |
Na 2.5 uur sudderen de boterhammen op het vlees leggen. ( met de mosterd aan de vlees kant toe leggen ) |
Nog half uurtje sudderen. ( evt wat water toevoegen ) |
Na het half uurtje de boterhammen door de stoofschotel roeren ( dit werkt als bindmiddel ) |
Tip : |
Lekker met rijst, aardappelpuree of pasta. |
|